Veelgestelde vragen over reisverzekeringen

Veelgestelde vragen

Wanneer is een annuleringsverzekering nou aan te raden?

Bij een annuleringsverzekering betaalt de verzekeraar de reissom deels of in zijn geheel terug als de vakantie door persoonlijke of onvoorziene redenen niet door kan gaan, of zal moeten worden afgebroken. Ga je op een ‘’goedkope’’ reis, dan is het wellicht verstandiger om het risico zelf te dragen. Ga je op een verre en/of dure reis, of ga je voor een langere periode weg, dan is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Er zijn hier geen officiële regels voor en dit scheelt ook vaak per verzekeraar. De meeste verzekeraars hanteren een termijn van 7-14 dagen na aankoop van een reis.

 

Wat als mijn reisgenoot niet meer kan reizen, ben ik dan ook gedekt?

Het kan natuurlijk voorkomen dat degene waarmee jij samen op reis zou gaan, niet meer kan of mag reizen. Wij kunnen ons voorstellen dat je dan liever een andere keer alsnog samen gaat. Maar ben je hier nou voor gedekt met een annuleringsverzekering? Als jullie samen op 1 polis staan dat dekt een reisverzekering in het algemeen de kosten. Hebben jullie een aparte polis, dan verschillen de voorwaarden per reisverzekeraar. In dit geval is het verstandig om contact op te nemen met de verzekeraar waar je een annuleringsverzekering afgesloten hebt. Vaak wordt er de regel gehanteerd dat je op een boeking moet staan maar ook deze regel verschilt over het algemeen per verzekeraar.