De Internationale reisverzekering

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 2,08 p/m

  Op deze pagina van reisverzekering vergelijker, vind je informatie over de Internationale reisverzekering.

  Reisverzekeringen van de Internationale

  De Internationale is een relatief nieuwe aanbieder van reisverzekeringen, maar heeft meer dan 30 jaar ervaring in klantgerichte en vernieuwende dienstverlening bij verzekeringen. Naast reisverzekeringen kan je ook bij ze terecht voor een uitstekende rechtsbijstandverzekering.

  Dekking de Internationale reisverzekering

  Met de reisverzekeringen van de Internationale ben je uitstekend verzekerd tegen schade en diefstal op reis. Je kan jezelf online in enkele minuten verzekeren, waarbij je de keuze hebt uit een doorlopende- of kortlopende reisverzekering. In beide gevallen kan de basisdekking (schade en diefstal van je bagage) nog uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen.

  Doorlopende reisverzekering

  Met een doorlopende reisverzekering hoef je slechts eenmalig je reisverzekering af te sluiten en ben je geheel het jaar tijdens al je reizen verzekerd. Je kan kiezen uit 3 pakketten, namelijk:

  • Europa Standaard: maximaal € 5.000,- bagage verzekerd (of € 2.500 p/p) en maximale reisduur is 60 dagen (binnen Europa)
  • Europa Plus:  dit pakket biedt je maximaal € 7.000 (of € 3.500 p/p) aan verzekerde bagage en mag je maximaal 90 dagen aaneengesloten op reis (in Europa)
  • Wereld: ben je een wereldreiziger, kies dan voor dit pakket. Het biedt dezelfde dekking als Europa Plus, maar dan wereldwijd.

  Met de basisdekking ben je bij ieder van bovenstaande pakketten voor het volgende verzekerd:

  • Bagage: er gelden bij de Internationale 2 maximale bedragen. Een maximum per gebeurtenis (per vakantie) en een maximum per persoon. Daarnaast gelden ook per type bagage (bijv. video apparatuur) maximale bedragen, zoals ook bij andere verzekeraars dat het geval is. Het volledige overzicht van vergoedingen voor bagage vind je in de polisvoorwaarden, die kan je ook onderaan deze pagina inzien.
  • Hulpverlening: mocht je in een noodsituatie terecht komen waarbij je hulpverlening (assistentie) nodig hebt, dan is deze verzekerd. Let op: het gaat hier niet om medische hulp, maar om assistentie van SOS international, zoals telefoonkosten en daarnaast vervoerskosten en verblijfskosten.

  Wil je de basisdekking nog uitbreiden met bijv. dekking voor Wintersport of Pechhulp, bekijk dan hieronder de diverse aanvullende reisverzekering opties.

  Wil je gelijk weten wat jouw premie is? Bekijk hier de doorlopende reisverzekering.

  Kortlopende reisverzekering

  Ga je weinig of zeer kort op vakantie, dan kan een eenmalige reisverzekering een slimme keuze zijn.

  • Je kan kiezen voor Europese en Wereldwijde dekking
  • Maximale dekking voor bagage is € 3.500,- p/p

  Aanvullende reisverzekeringen

  Zowel voor de doorlopende- als kortlopende reisverzekering via de Internationale kan je volgende aanvullende verzekeringen afsluiten. Let op: op sommige puntjes verschillen de polisvoorwaarden van deze twee verzekeringen, dus wil je de exacte details weten, lees dan ook altijd de polisvoorwaarden.

  Wintersport

  Wanneer je sport beoefend op sneeuw of ijs, kan je kiezen voor de Wintersport dekking. Als je wintersport dekking afsluit zijn andere dekkingen die je hebt afgesloten zoals Medische kosten, Bagage en Ongevallen zijn ook van toepassing. Je bent daarmee dus goed verzekerd. Let wel op, bepaalde (met name extra risicovolle sportieve activiteiten) zijn niet verzekerd, zoals off piste skiën, ijshockey en skispringen. Je kan in de polisvoorwaarden nalezen waar je precies wel en niet voor bent verzekerd.

  Automobilistenhulp

  De pechhulp dekking van de Internationale wordt Automobilistenhulp genaamd. Naast auto’s, zijn ook andere gemotoriseerde vervoermiddelen zoals campers en motoren verzekerd.

  Voordelen van automobilistenhulp:

  • Pechhulp in geheel Europa, met uitzondering van Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Moldavië, Oekraïne en Wit-Rusland. Krijg je al pech in Nederland, dan dien je wel aan te tonen dat je echt op reis bent, bijv. door een boekingsbevestiging te tonen.
  • Bij uitval van de bestuurder worden de kosten voor het vervoeren van het vervoermiddel en de inzittenden terug naar Nederland vergoedt
  • Bij uitval van het vervoermiddel door schade, diefstal of pech ben je verzekerd. In geval van pech wordt je auto ter plekke gerepareerd indien mogelijk, of weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage.
  • Is je vervoermiddel gestolen of kan niet meer rijden, dan wordt ook de huur van een ander vervoermiddel vergoedt (max. € 2.000,-).

  Geld

  Met de dekking Geld wordt per reis maximaal € 500,- vergoedt. Je dient natuurlijk wel zo snel mogelijk aangifte te doen van verlies of diefstal.

  Medische kosten

  Mocht je in het buitenland ziek worden, dan ben je in eerste instantie gedekt voor die kosten door je ziektekostenverzekering. Echter, het bedrag waarvoor je verzekerd bent zal nooit hoger zijn dan de vergelijkbare kosten voor een behandeling in Nederland. In sommige landen (bijv. V.S. of prive klinieken) zijn deze kosten mogelijk (veel) hoger. Met de dekking Medische kosten ben je voor dit verschil gedekt. Daarnaast ben je voor € 250,- tandheelkundige kosten gedekt en zijn huisdieren verzekerd tot € 150,-.

  Ongevallen

  Wanneer je op vakantie een ernstig ongeval krijgt met als gevolg blijvende invaliditeit of zelfs overlijden, zijn de bijkomende financiële gevolgen vaak niet te overzien. Met de aanvullende ongevallenverzekering ben je verzekerd van een financiële vergoeding wanneer dit gebeurd.

  Vergoedingen:

  • Blijvende invaliditeit, per verzekerde € 35.000,-
  • Bij overlijden, per verzekerde € 12.500,-

  Annulering

  Met een aanvullende annuleringsverzekering kun je vaak een vergoeding krijgen voor een geboekte reis, wanneer deze als gevolg van omstandigheden niet door kan gaan.

  • Vergoedingen: maximaal € 1.500,- per persoon per reis of € 6.000,- per polis.
  • Er is bijvoorbeeld sprake van een onvoorziene gebeurtenis in het geval van Overlijden, Werk en Scholing (bijv. werkloos worden), Woning (bijv. schade waardoor je niet wegkan) of ander ernstige privé omstandigheden. Belangrijkste voorwaarde is dat jij dit niet had kunnen voorzien.

  Eigen risico

  Bij de Internationale reisverzekering geldt een standaard eigen risico van € 60,-.

  Polisvoorwaarden de Internationale reisverzekeringen

  Klik hier voor de Internationale Doorlopende Reisverzekering Polisvoorwaarden.

  Klik hier voor de Internationale Doorlopende Reisverzekering Verzekeringskaart.

  Klik hier voor de Internationale Kortlopende Reisverzekering Polisvoorwaarden.

  Klik hier voor de Internationale Kortlopende Reisverzekering Verzekeringskaart.

  vanaf € 2,08 p/m