De Internationale reisverzekering

 • Inhoudsopgave
 • vanaf € 2,08 p/m

  Op deze pagina van reisverzekering vergelijker, vind je informatie over de Internationale reisverzekering.

  Reisverzekeringen van de Internationale

  De Internationale is een relatief nieuwe aanbieder van reisverzekeringen, maar heeft meer dan 30 jaar ervaring in klantgerichte en vernieuwende dienstverlening bij verzekeringen. Naast reisverzekeringen kan je ook bij ze terecht voor een uitstekende rechtsbijstandverzekering. Op deze pagina verkennen we de details van de kortlopende en doorlopende reisverzekering aangeboden door de Internationale. Ons doel is om de informatie over dekking en vergoeding op een heldere en gestructureerde manier te presenteren, zodat jij een sterk onderbouwde beslissing kunt maken over de reisverzekering van de Internationale.

  Dekking de Internationale reisverzekering

  Met de reisverzekering van de Internationale ben je uitstekend verzekerd tegen schade en diefstal op reis. Je kan jezelf online in enkele minuten verzekeren, waarbij je de keuze hebt tussen een doorlopende of kortlopende reisverzekering. Beide verzekeringsvormen bieden een basisdekking, en deze basisdekking is nog uit te breiden met diverse aanvullende dekkingen. Over de basisdekking lees je hieronder meer.

  Doorlopende reisverzekering

  Met een doorlopende reisverzekering hoef je slechts eenmalig je reisverzekering af te sluiten en ben je geheel het jaar tijdens al je reizen verzekerd. Je kan kiezen uit 3 pakketten, namelijk:

  • Europa Standaard: Maximaal € 5.000,- bagage verzekerd (of € 2.500 p/p) en maximale reisduur is 60 dagen (binnen Europa)
  • Europa Plus:  Dit pakket biedt je maximaal € 7.000 (of € 3.500 p/p) aan verzekerde bagage. Je mag maximaal 90 dagen aaneengesloten op reis (in Europa)
  • Wereld: ben je een wereldreiziger, kies dan voor dit pakket. Het biedt dezelfde dekking als Europa Plus, maar dan wereldwijd.

  Met de basisdekking ben je bij ieder van de bovenstaande pakketten voor het volgende verzekerd:

  • Bagage: Er gelden bij de Internationale 2 maximale bedragen. Een maximum per gebeurtenis (per vakantie) en een maximum per persoon. Daarnaast gelden ook per type bagage (bijvoorbeeld video-apparatuur) maximale bedragen, zoals ook bij andere verzekeraars dat het geval is. Het volledige overzicht van vergoedingen voor bagage vind je in de polisvoorwaarden. Onderaan deze pagina kun je de polisvoorwaarden bekijken.
  • Hulpverlening: mocht je in een noodsituatie terechtkomen waarbij je hulpverlening (assistentie) nodig hebt, dan is deze verzekerd. Let op: het gaat hier niet om medische hulp, maar om assistentie van SOS International. Denk daarbij aan telefoonkosten, vervoerskosten en verblijfskosten. SOS International is een organisatie die wereldwijde hulp biedt aan mensen in nood, zoals bij problemen tijdens reizen of andere situaties waar externe hulp nodig is.

  De benoemde basisdekking is nog uit te breiden met verschillende aanvullende dekkingen, die ook wel modules worden genoemd. De aanvullende modules die de Internationale aanbiedt zijn: Wintersport, automobilistenhulp, medische kosten, ongevallen, geld en annulering.

  Bereken premie doorlopende reisverzekering

  Kortlopende reisverzekering

  Ga je weinig of zeer kort op vakantie, dan kan een eenmalige reisverzekering, ook wel kortlopende reisverzekering, een slimme keuze zijn. Bij de kortlopende reisverzekering van de Internationale heb je de keuze uit twee soorten dekkingsvormen: Europese en Wereldwijde dekking. De volgende dekkingen zijn standaard in het basispakket opgenomen:

  • Bagage: Je bagage is tot een totaal van €5500,- verzekerd en de maximale dekking per polis per verzekerde is €2750,-
  • Hulpverlening: Ook hier geldt dat je gebruik kan maken van hulpverlening wanneer dit nodig is. De dekking omvat ondersteuning zoals de vergoeding van telefoonkosten en de kosten voor vervoer en verblijf indien nodig.

  Bereken premie kortlopende reisverzekering

  Aanvullende reisverzekeringen

  Zowel bij de doorlopende als kortlopende reisverzekering van de Internationale, kun je de basisdekking met aanvullende modules uitbreiden. Deze modules hebben we net opgesomd, maar nu zullen we per module ook uitleggen wat dit inhoudt en wat je ervan kunt verwachten. Let op: op sommige punten verschillen de polisvoorwaarden van de kortlopende en doorlopende reisverzekering. Daarom raden we je aan om de exacte bedragen en vergoedingen van de polisvoorwaarden door te nemen. Deze vind je onderaan deze pagina.

  Wintersport

  Wanneer je sport beoefent op sneeuw of ijs, kun je kiezen voor de module ‘wintersport’. Met de wintersportdekking van de Internationale reisverzekering zijn je wintersportartikelen en gehuurde uitrusting in het buitenland verzekerd tegen diefstal, beschadiging, of verlies. Ook dekt deze verzekering extra kosten zoals niet-gebruikte skipassen, ski-uitrusting of skilessen als gevolg van een gedekte gebeurtenis die een vervroegde terugkeer naar Nederland vereist of door een ziekenhuisopname/ongeval (met doktersverklaring). Vergoedingen zijn beperkt tot de dagen waarop je geen gebruik hebt kunnen maken van de vooraf betaalde diensten. Eventuele terugbetalingen voor deze diensten worden van de uitkering afgetrokken. Hieronder volgen de maximale vergoeding per geval:

  • Niet gebruikte skipassen, gehuurde skiuitrusting of niet genomen skilessen als gevolg van een ongeval: kostprijs
  • Wintersportuitrusting totaal per polis per gebeurtenis: €5.500,-
  • Wintersportuitrusting totaal per polis per verzekerde: €2.750,-

  Automobilistenhulp

  De pechhulpdekking van de Internationale wordt ‘Automobilistenhulp’ genoemd. Naast auto’s zijn ook andere gemotoriseerde vervoermiddelen, zoals campers en motoren verzekerd. Hieronder sommen we in het kort op in welke gebieden je bent gedekt en waar je voor bent verzekerd met de module automobilistenhulp.

  • Pechhulp in geheel Europa: Met uitzondering van Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Moldavië, Oekraïne en Wit-Rusland. Krijg je al pech in Nederland, dan dien je wel aan te tonen dat je echt op reis bent middels een boekingsbevestiging of nota
  • Uitval bestuurder: Vergoeding voor vervoer van voertuig en bagage naar Nederland bij uitval van de bestuurder door ziekte, ongeval, overlijden, of noodzakelijke terugkeer wegens familieomstandigheden of schade aan eigendommen.
  • Uitval vervoermiddel (<15 jaar): Kosten voor transport naar garage, verzending van onderdelen, en arbeidsloon voor wegkant reparaties gedekt; bij langere reparatietijd (>4 dagen), transport naar Nederland of kosten voor vernietiging/invoer.
  • Extra kosten: Bij uitval anders dan bestuurder, dekking voor huur vervangend voertuig, extra reis- en verblijfskosten (tot 10 dagen met dagmaximum en 10% aftrek voor besparingen).

  Geld

  Met de module ‘Geld’ wordt per reis maximaal €500,- vergoed. Wel wordt van je verwacht dat je zo gauw mogelijk aangifte doet bij de politie. Het eigen risico hier is €100,-.

  Medische kosten

  Je bent aanvullend verzekerd voor spoedeisende medische kosten in het buitenland, bovenop wat je Nederlandse zorgverzekeraar dekt, als je bij een Nederlandse zorgverzekeraar verzekerd bent. Kosten gemaakt in Nederland, voor pre-existente aandoeningen, of reizen met het doel van behandeling, zijn niet gedekt. Vergoedingen omvatten:

  • Medische kosten in Nederland: tot €1.100
  • Medische kosten buitenland: kostprijs
  • Tandheelkundige kosten: tot €275
  • Medische kosten voor huisdieren: tot €150

  Deze dekking betreft geneeskundige en tandheelkundige kosten, vervoer voor medische zorg, en de eerste prothese en krukken na een ongeval.

  Ongevallen

  Wanneer je op vakantie een ernstig ongeval krijgt met als gevolg blijvende invaliditeit of zelfs overlijden, zijn de bijkomende financiële gevolgen vaak niet te overzien. Met de aanvullende ongevallenverzekering ben je verzekerd van een financiële vergoeding wanneer dit gebeurt. Hier volgt een korte opsomming van de vergoedingen:

  • Blijvende invaliditeit, per verzekerde: €35.000,-
  • Bij overlijden, per verzekerde: €12.500,-
  • In geval van blijvende invaliditeit als gevolg van (mee)rijden zonder helm op motorrijwiel van 50 cc of meer, per verzekerde maximaal: €2.000,-
  • In geval van overlijden als gevolg van (mee)rijden zonder helm op motorrijwiel van 50 cc of meer, per verzekerde maximaal: €2.000,-

  Annulering

  Met een aanvullende annuleringsverzekering kun je vaak een vergoeding krijgen voor een geboekte reis, wanneer deze als gevolg van omstandigheden niet door kan gaan.

  • Vergoedingen: maximaal € 1,750,- per persoon per reis of € 7.000,- per polis.
  • Er is bijvoorbeeld sprake van een onvoorziene gebeurtenis in het geval van overlijden, werk en scholing (bijvoorbeeld werkloosheid), woning (bijvoorbeeld schade waardoor je niet weg kan) of andere ernstige privé-omstandigheden die je vertrek verhinderen. De belangrijkste voorwaarde is dat jij dit niet had kunnen voorzien.

  Eigen risico bij de Internationale reisverzekering

  Het eigen risico varieert bij de Internationale reisverzekering per module. Hieronder vindt je een kort overzicht van het eigen risico:

  • Bagage €60,-
  • Geld: €100,-
  • Bij de andere modules wordt geen eigen risico in rekening gebracht.

  Polisvoorwaarden de Internationale reisverzekeringen

  Hieronder vind je de belangrijkste documenten. Je treft de polisvoorwaarden en verzekeringskaart aan van de Internationale doorlopende en kortlopende reisverzekering:

  vanaf € 2,08 p/m