Wintersport verzekering

wintersport verzekering

Wintersport is zo’n vakantie waar een ongeluk altijd op de loer ligt. Wij spreken uit ervaring dat het een van de fijnste vakanties is die je in het jaar hebt, maar dat je helaas ook regelmatig een traumahelikopter of ‘’banaan’’ (een banaan is in dit geval een brancard op de piste) voorbij ziet komen. Daarom is het verstandig om naast jouw reisverzekering, je te oriënteren op een aanvullende wintersport verzekering.

Medische kosten

Een skivakantie is een vakantie waar het risico hoger ligt dan bij de meeste andere vakanties. Het is daarom goed om voor vertrek goed te kijken naar wat jouw zorgverzekering dekt en wat niet. In de meeste gevallen is het zo dat je alleen de noodzakelijke medische kosten vergoed krijgt, tegen het Nederlandse tarief. Het is daarom voor dit soort vakanties niet onverstandig om een extra wintersportverzekering te nemen om hoge, onvoorziene kosten te voorkomen.

Wat krijg ik extra voor een wintersport verzekering?

Bij het afnemen van een wintersport verzekering ben je beter gedekt tegen onvoorziene kosten. Krijg je tijdens je wintersportvakantie een zwaar ongeluk en moet je per banaan of traumahelikopter afgevoerd worden, dan vergoed jouw verzekering deze kosten alleen als je bovenop je zorgverzekering een aanvullende reisverzekering wintersport hebt afgesloten. De kosten van de banaan rit variëren tussen de €350 en €500 waar die van een vlucht met een traumahelikopter variëren van €2500-€3500. Deze kosten zijn een voorbeeld van kosten die bij sommige verzekeraars dus voor eigen rekening komen als je geen aanvullende wintersport reisverzekering hebt afgesloten.

Het is belangrijk om ook een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Je bent namelijk aansprakelijk als je ongeluk veroorzaakt voor de schade van een ander.

Off-piste skiën

Ligt er veel sneeuw dan is het aantrekkelijk voor de gevorderde skiër om lekker de ‘’tiefschnee’’ in te duiken. Echter is het zo dat je bij een ongeluk off-piste moeilijk te bereiken bent voor de hulpdiensten, en dat je een grote risico loopt omdat de moeilijkheidsgraad omhoog gaat. Goed om te weten is dat verschillende verzekeraars je een optie geven tot een extra off piste dekking. Kijk hiervoor nog wel zelf bij de desbetreffende verzekeraars of het bij de aanvullende wintersportdekking inbegrepen zit.

Langlaufen dekking

Als je enkel op een wandelvakantie gaat naar de bergen dan heb je geen wintersportdekking nodig. Voor langlaufen is een normale dekking van reisverzekering vaak voldoende, echter is het belangrijk dit wel altijd te checken aangezien dit per reisverzekeraar anders kan zijn.

Dit wordt vaak niet vergoedt door verzekeraars

Deze onderdelen worden niet vergoedt bij wintersport verzekeringen:

  • Wintersport reizen met zakelijke doeleinden.
  • Beschadiging van skistokken en skibindingen.
  • Beschadigingen opgelopen tijdens het deelnemen aan skispringen of bobsleeën.
  • Beschadigingen opgelopen tijdens het beoefenen van ijshockey of ijsklimmen.
  • Beschadigingen opgelopen tijdens het beoefenen van speed-skiën.

Gästerennen

Om goed te leren wintersporten is het altijd handig om een aantal dagen les te nemen. Deze lessen worden aan het einde van de week vaak afgesloten met een onderlinge wedstrijd waarbij de groepsdeelnemers onderling strijden voor de medailles. Deze wedstrijd wordt ook wel Gästerennen genoemd. Goed om te weten is dat je voor een ongeluk bij het Gästerennen wel bent verzekerd met een wintersportverzekering, maar ga je buiten deze wedstrijden om wedstrijd skiën, dan ben je niet verzekerd.

Wintersportverzekeringen vergelijken

Wil je nou niks aan het toeval overlaten? Kijk dan op onze pagina doorlopende reisverzekeringen om wintersportverzekeringen met elkaar te vergelijken. Deze optie kan aangezet worden in het keuzemenu boven de vergelijkingstabel. Wanneer je een wintersport verzekering afsluit, kan jij zonder zorgen de piste op. Maar: voorzichtig blijven!

Bereken premie

5/5 - (6 stemmen)