Beste reisverzekering

Om deze pagina te maken zijn we op zoek gegaan naar de beste reisverzekering. Ben jij een echte reiziger die meerdere malen per jaar op vakantie gaat, of ben je opzoek naar een reisverzekering die optimale dekking biedt voor een korte vakantie? Het maakt niet uit wat de reden is dat je hier terecht bent gekomen. Op deze pagina krijg jij antwoord op je vraag. We zullen voor zowel de kortlopende als doorlopende reisverzekering de ‘beste keuze’ met je delen, wat we op basis van een aantal factoren zullen doen die we eerst kort zullen definiëren. Op zoek naar de beste reisverzekering? Dan kan reisverzekering-vergelijker.com jou helpen.

Naar de tabel

Via de linkjes hieronder navigeer je direct naar de verschillende onderwerpen!

Hoe vormen we ons besluit?

Wat de beste reisverzekering is, kan voor iedereen anders zijn. Daarom is het als eerst belangrijk om een definitie te hangen aan ‘beste’, en vervolgens een aantal criteria op te stellen die het uiteindelijke besluit vormen. Hieronder bespreken we kort de vier criteria die bepalend zijn voor het besluit.

Dekkingsvorm

De eerste factor is de dekkingsvorm. Bij de doorlopende reisverzekering kun je namelijk de keuze maken tussen dekking in Europa en Wereldwijde dekking. Hierin zit een klein prijsverschil. Als je één van de reisverzekeringen wilt afsluiten, lees dan goed de polisvoorwaarden door. Sommige verzekeraars sluiten een aantal landen uit van de wereldwijde dekking. Voor het besluit zullen we kijken naar de reisverzekeringen met wereldwijde dekking

Aanvullende modules

De basisdekking, die voornamelijk zaken zoals bagage en hulpverlening dekt, kan uitgebreid worden met aanvullende modules. Hoewel deze modules de premie verhogen, zijn ze absoluut het overwegen waard voor wie op zoek is naar uitgebreidere bescherming. Voor het bepalen van de beste reisverzekering zullen we uitgaan van een pakket dat bestaat uit; basisdekking aangevuld met pechhulp, ongevallen en annuleringsdekking.

Maximale reisduur

Verzekeraars stellen verschillende maximale reisduren vast voor hun reisverzekeringen. Een verzekering is alleen af te sluiten als je reis binnen deze maximale reisduur valt. Dit is een belangrijk criterium dat we zullen meenemen in de beslissing.

Premie

Tot slot is de premie een belangrijke factor. Het is mogelijk om een dekking te vinden die net zo goed, of bijna net zo goed is als die van de duurste verzekeringen, maar dan tegen een betere prijs. Daarom nemen we de premie ook op als een factor in onze besluitvorming. Wij zijn van mening dat de duurste optie niet per se de beste hoeft te zijn. Ook hierin spelen persoonlijke voorkeuren een rol.

Tabel beste reisverzekering

Na het doornemen van de bepalende factoren voor de beste reisverzekering, delen we nu ons besluit. Hieronder presenteren we een tabel met daarin de beste doorlopende reisverzekering, voor zowel Europa als wereldwijde dekking. Let op: beschouw dit besluit niet als persoonlijk advies.

Tabel beste reisverzekering Europadekking

Centraal beheer logo
Nationale Nederlanden Logo
De Internationale Logo
Bagage €3000 per gebeurtenisBagage €3000 per persoonBagage €3000 per persoon
€8,23€8,91€9,83
Bereken premieBereken premieBereken premie

Tabel beste reisverzekering werelddekking

De Internationale Logo
Nationale Nederlanden Logo
Centraal beheer logo
Bagage €3500 per gebeurtenisBagage €3000 per persoonBagage €3000 per persoon
€9,83€8,91€6,39
Bereken premieBereken premieBereken premie

Maak zelf een afweging

We hebben aangegeven dat ons besluit niet als advies moet worden geïnterpreteerd. Het is namelijk zeer belangrijk dat je zelf bepaalt welke verzekeraar je aanspreekt. Er zijn verschillende persoonlijke factoren die bepalen wat voor jou de ideale reisverzekering is, zoals je budget, je mening over de verzekeraar, en de dekking die je nodig hebt. Daarom moedigen we je aan om zelf een weloverwogen keuze te maken over welke reisverzekering het beste bij je past. Gelukkig kunnen we je hierbij ook ondersteunen! Voor meer inzicht in hoe je dit kunt doen, verwijzen we je naar de volgende paragraaf.

Reisverzekering vergelijken

We benadrukken het bijna op elke pagina: we adviseren je om onze vergelijkingstabel te gebruiken om de ideale verzekering te vinden. Waarom? In de tabel kun je eenvoudig de gewenste dekkingen selecteren en het aantal personen dat je wilt verzekeren aangeven. Dit helpt ons om je een nauwkeuriger beeld te geven van zowel de premie als de dekking. Door de knop hieronder te gebruiken, kun je direct beginnen met vergelijken! Zo bespaar je zowel tijd als geld, terwijl je toch de best passende verzekering vindt.

Reisverzekering vergelijken