Reisverzekering werelddekking

reisverzekering werelddekking

Reisverzekering werelddekking

Een reisverzekering kent over het algemeen drie verschillende dekkingsgebieden namelijk thuisland, Europadekking of Werelddekking. Een dekkingsgebied wilt zeggen, het gebied waarin de verzekeraar dekking biedt.

Dekkingsgebied

Bij een Europadekking ben je gedekt voor alle landen die binnen Europa, inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet Europese landen die grenzen aan de middellandse zee. Dus dat betekent dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Aziatisch Turkije onder de Europadekking vallen. Alle overige landen vallen dus onder een werelddekking. Bij een werelddekking betaal je meer premie dan bij de overige dekkingen, maar ben je wel overal ter wereld verzekerd voor onvoorziene omstandigheden.

Verre, dure reis

Een verre reis is een vakantie waar jij waarschijnlijk een aardig centje voor betaald hebt. Het kan helaas voorkomen dat jij zelf, of jou reisgenoot, door onvoorziene omstandigheden niet meer op vakantie kan. Dit kan er voor zorgen dat jij, zonder annuleringsverzekering, je geld kwijt bent.  Daarom is het aan te raden om bij het afsluiten van een werelddekking voor een verre reis, een annuleringsverzekering af te sluiten.

Ben jij nou benieuwd naar wat een werelddekking kost? Of juist naar het verschil qua prijs tussen een werelddekking en een Europadekking? Kijk dan op een van onze vergelijkingspagina’s zoals doorlopende reisverzekering.