Top 5 sneeuwkettingen 2022

Ben jij van plan om binnenkort met de auto op wintersport te gaan? Let er dan op dat je altijd goede en passende sneeuwketting met je meeneemt. In sommige landen zijn sneeuwkettingen namelijk verplicht, ook als je voorzien bent van winterbanden. Landen of gebieden waar sneeuwkettingen verplicht zijn worden aangegeven door middel van het verkeersbord hiernaast. In sommige gevallen zijn sneeuwkettingen gewoon noodzakelijk, bijvoorbeeld wanneer je op ene besneeuwde helling of heuvel rijdt. 

Waarom sneeuwkettingen?

Wanneer er sneeuw op het wegdek ligt, heb je soms niet genoeg aan enkel winterbanden. Voor extra grip en veiligheid is het dan verstandig om sneeuwkettingen om de banden heen te monteren. Sneeuwkettingen zorgen er namelijk voor dat je bij een glad of besneeuwd wegdek niet zo makkelijk weg kan glijden. Met sneeuwkettingen om je banden heen mag je over het algemeen maximaal 50 km per uur rijden. Het is belangrijk dat je sneeuwkettingen alleen gebruikt wanneer dit ook echt nodig is, anders kunnen deze sneeuwkettingen de weg beschadigen. 

Waar zijn sneeuwkettingen verplicht?

In sommige gebieden en/of landen in Europa is het verplicht om sneeuwkettingen te gebruiken of bij je te hebben. Wanneer je deze niet gebruikt of bij je hebt, kun je hier een boete voor krijgen. Deze verplichting geldt voornamelijk in gebieden die populair zijn onder de wintersporters. Hier valt vaak veel sneeuw en is de kans op gladheid groot. Denk hierbij aan bepaalde gebieden in Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Duitsland.  Deze gebieden waar deze verplichting geldt worden door middel van een blauw verkeersbord met daarop een band met een sneeuwketting aangegeven. 

Tsjechië is het enige land waar sneeuwkettingen landelijk verplicht zijn. Dit betekent dat waar je ook bent, je altijd sneeuwkettingen bij je moet hebben. In Nederland geldt er daarentegen een verbod op sneeuwkettingen. Zelfs als er een dik pak sneeuw op het wegdek ligt, is het in Nederland verboden om te rijden met sneeuwkettingen. 

Wat zijn de beste sneeuwkettingen in 2022?

Om goed voorbereid op wintersport te gaan en ongelukken of boetes te voorkomen, is het belangrijk dat jij goede sneeuwkettingen met je meeneemt. Welke voor jouw auto de beste zijn, ligt aan de winterbanden die onder jouw auto liggen. Er zijn namelijk veel soorten sneeuwkettingen in allerlei verschillende maten. 

Top 5 sneeuwkettingen 2022

Op zoek naar sneeuwkettingen en ben je benieuwd welke de beste zijn? Hieronder hebben wij de beste 5 sneeuwkettingen van 2022 voor je opgesomd. Op deze manier ga jij goed voorbereid op wintersport! 

1. Pewag Snox sneeuwketting

sneeuwketting

De sneeuwketting van Pewag scoort al jarenlang goed in verschillende tests. De kettingen zijn klassiek, stijlvast en zorgen voor veel rijcomfort. Voor iedereen is deze sneeuwketting eenvoudig om de band heen te leggen. Bij het juiste gebruik en onderhoud gaan de sneeuwkettingen van Pewag ontzettend lang mee. Voor deze sneeuwketting betaal je een bedrag van €139,95.
Bekijk de sneeuwketting van Pewag Snox

2. RUD Hybrid sneeuwketting

sneeuwketting

De sneeuwketting van RUD Hybrid is dé favoriet in Oostenrijk. Deze sneeuwketting is namelijk zeer makkelijk te monteren, ook bij wielen met weinig ruimte in de wielkast. Daarnaast beschikt de sneeuwketting over zowel voorwiel- als achterwielaandrijving. Het nadeel van deze sneeuwketting is dat deze best prijzig is. Voor de sneeuwketting van RUD betaal je namelijk  €199,95.
Bekijk de sneeuwketting van RUD Hybrid

3. Pewag Servo sneeuwketting

sneeuwketting
De sneeuwketting Pewag Servo staat bekend om haar duurzaamheid. Ook is deze ketting makkelijk te monteren. Dit komt omdat het een automatisch spannende sneeuwketting is. Je hoeft er zelf dus weinig moeite voor te doen. Ook staat de sneeuwketting Pewag Servo bekend om haar goede prijs/ kwaliteit-verhouding. De sneeuwketting kost €124,95.
Bekijk de sneeuwketting van Pewag Servo

4. Thule CS 10 sneeuwketting

sneeuwketting

De sneeuwketting van het Zweedse merk Thule zijn makkelijk te monteren en eenvoudig op te bergen. Daarnaast garandeert deze sneeuwketting je een goede grip op een ijzig of besneeuwd wegdek. Deze sneeuwketting is dus ideaal voor ijzige wegen in bijvoorbeeld Oostenrijk of Duitsland. Daarnaast is de sneeuwketting van Thule goed betaalbaar.
Bekijk de sneeuwketting van Thule

5. Rud Centrax sneeuwketting

sneeuwketting

De Red Centrax is, zoals je hierboven kunt zien, een loopvlakketting. Dit is een sneeuwketting die enkel op het loopvlak gemonteerd wordt en dus niet aan de zijkant van de banden. Zo’n sneeuwketting is vooral handig wanneer je weinig ruimte in de wielkast hebt.
Bekijk de sneeuwketting van RUD Centrax

Reisverzekering afsluiten

Ondanks dat sneeuwkettingen meer veiligheid en rijcomfort bieden wanneer je op wintersport bent, zit een ongeluk in een klein hoekje. Om gerust op reis te kunnen gaan is het slim om een passende reisverzekering af te sluiten. Benieuwd welke reisverzekeringen er zijn en welke het beste bij jou passen? Hier kun je eenvoudig en snel de beste reisverzekeringen vergelijken