Tips voordat je op zomervakantie gaat

Tips en hacks die je voor de zomervakantie moet leren kennen

De zomer staat voor de deur. Creëer gelukkige herinneringen in het buitenland met vrienden en familie. Reizen door de wereld is één van de grootste vreugden die een mens kan ervaren. Tussen het bezoeken van historische plaatsen, het ontmoeten van nieuwe mensen en het eten van nieuwe soorten voedsel, kunnen reizigers veel leren over zichzelf en hun plaats in de wereld.

Daarnaast kan reizen een toegangspoort zijn tot stressvolle en gevaarlijke situaties. Bagage verliezen, verdwalen, beroofd worden, voedselvergiftiging en sociale ongemakken zijn slechts enkele van de bedreigingen waar reizigers elke dag mee te maken hebben.

Vooruit plannen en slim reizen zijn de beste manieren om ervoor te zorgen dat elke reis die je maakt leuk, onvergetelijk en veilig is. Hieronder vind je een lijst van reistips en hacks, zodat je minder tijd besteedt aan logistiek en meer tijd kan besteden aan het kiezen van je favoriete cocktail.

Verpak een mini eerste hulp kit

Niemand verwacht dat een voedselvergiftiging of een verkoudheid toeslaat in het midden van een vakantie. De waarheid is echter dat dit kan gebeuren. Niets is erger dan onvoorbereid te zijn in een vreemd land en medische benodigdheden nodig te hebben. Als je overzee ziek bent of gewond raakt, is het vinden van een apotheek het laatste wat je wil doen. In de apotheek moet je proberen om je symptomen te communiceren, en hopen dat het medicijn dat je met de niet-Engelse instructies inneemt de juiste is. Je kan dit vermijden door je  eigen kleine voorraad pleisters, pijnstillers en medicijnen mee in te pakken.

Scan je ID’s

Het is een goede vuistregel om je paspoort, rijbewijs en elk ander identiteitsbewijs dat je bij je draagt, in jouw telefoon bewaart. Trek foto’s van elk identiteitsbewijs, zodat je in het geval dat je het verliest of het gestolen geraakt, je er een registratie van hebt.

E-mail de foto’s ook naar jezelf! Als je telefoon verloren gaat, kan je deze met behulp van een computer of de telefoon van iemand anders ophalen.

Reisverzekering vergelijken

Als je plannen hebt om in groep of zelfstandig te reizen, dan is je veiligheid net zo belangrijk als het hebben van de tijd van je leven.

Het verzekeren van je reis in het geval van onvoorziene gebeurtenissen is één van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je reis niet wordt verpest door dure rekeningen of plotselinge uitgaven. Een reisverzekering kan bescherming bieden tegen een reeks van onvoorziene gebeurtenissen, waaronder; medische noodgevallen, annuleringen van vluchten, nood accommodatie en ongelukken.

Reisverzerkering vergelijken helpt je bij het vinden en het afsluiten van dé beste reisverzekering deal! Naargelang je behoeften kan je een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering afsluiten. Het is eenvoudig en snel, in enkele minuten ben je verzekerd.

Vermijd prijsverhogingen

Reissites zullen vaak jouw bezoeken volgen en kunnen vervolgens de prijzen voor je verhogen omdat je hun site eerder hebt bezocht. Wanneer je vluchten boekt, moet je jouw cookies wissen of “incognito” gaan als je Google Chrome gebruikt.  Incognitomodus is een internetbrowser instelling die voorkomt dat jouw browsergeschiedenis wordt opgeslagen. Op deze manier vermijd je dat je extra kosten moet betalen.

Breng een lege waterfles mee

Vermijd het betalen van zeven euro voor een fles water op de luchthaven door je eigen lege fles mee te nemen. Je kunt een volle fles niet meenemen via de beveiliging, ze zullen hem in beslag nemen, maar je kan een lege fles meenemen en deze bij een waterfontein vullen.

Wees up-to-date

Controleer de apps van je luchtvaartmaatschappij voor waarschuwingen, vertragingen en stand-by opties. Tegenwoordig beschikt jouw luchtvaartmaatschappij over een app. Deze app biedt een overvloed aan nuttige functies zoals vlucht check-ins, vertraging updates en mobiele instapkaarten. Op deze manier ben je altijd up-to-date en kan je op tijd handelen.

 

4.1/5 - (8 stemmen)