Reizen weer mogelijk in 2021?

Reizen weer mogelijk in 2021

Het laatste vaccinnieuws heeft ons allen weer doen dromen van reizen in 2021. Wat voor vele niet kon in afgelopen jaar, blijkt nu toch mogelijk te worden aankomend jaar. Maar is het een goed plan om je vakantie alvast te boeken? En wat doe je eigenlijk met de voucher die je ontvangen hebt voor de geannuleerde vakantie? In dit artikel staat wat de mogelijkheden zijn en waar je komend jaar op moet letten als je op reis wilt.

Nederlanders zijn al bezig met reizen plannen

De Nederlandse regering raadt momenteel vakanties in het buitenland af tot medio maart. Er zijn ook een aantal bestemmingen, over de grens, die niet toegankelijk zijn voor de Nederlandse vakantiegangers. Veel Nederlanders zoeken daarom een reisbestemming binnen de grenzen. Zo merken reisorganisaties en vakantieparken dat we volop bezig zijn met de vakantie van aankomend jaar. Er wordt namelijk al veel informatie opgezocht en ingewonnen over mogelijke vakanties in de meivakantie en zomervakanties. Toch zitten we met de vraag of reizen weer mogelijk is in 2021.

Reizen mogelijk in 2021?

Desondanks dat we de zorgen omtrent corona niet kunnen wegnemen, kunnen we er wel voor zorgen dat je onbezorgd en goed voorbereid op vakantie gaat. Vooralsnog staat het advies van de overheid dat we tot halverwege maart niet op vakantie kunnen. Het is niet verstandig om 100% te rekenen op een vakantie in het buitenland, in de meivakantie. De kans dat je in de zomervakantie wél naar het buitenland kan is natuurlijk veel groter. Het vaccin komt er, het is slechts een kwestie van tijd nu. Wil je niet tegen verrassingen lopen bij het boeken van een vakantie? Bekijk dan de pagina reisverzekering vergelijken. Op deze pagina kun je alle reisverzekeringen vergelijken op voorwaarden en prijs. Vergeet niet de voorwaarden te lezen, zo ga je voorbereid op reis.

Hoe werkt mijn voucher?

Als de reisorganisatie je pakketreis heeft geannuleerd heb je wettelijk gezien recht op een omboeking. Dit kan zijn naar een andere bestemming of een later tijdstip. Je hebt ook recht op een cash terugbetaling binnen 2 weken tijd. Omboeken was echter nog lastig, omdat niemand precies weet wanneer het einde in zicht is van deze pandemie. En als iedereen zou kiezen voor massale cash terugbetaling zouden menig reisorganisatoren kop-onder gaan. De overheid heeft daarom de coronavoucherregeling gelanceerd. In slechts 4 maanden tijd werd van maart tot juni meer dan 200.000 vouchers uitgekeerd (ter waarde van 350 miljoen euro totaal). De voucher kon je niet te weigeren, ze zijn 12 maanden geldig en in deze periode kan je een nieuwe reis boeken. Of je kiest ervoor om op de vervaldatum je geld terug te vragen. De reisorganisatie heeft op dat moment 6 maanden de tijd om de voucher uit te betalen.