Reisbeperkingen reizen naar Groot-Brittannië

Ga op reis voor Moederdag!

Je kunt nog gewoon reizen naar Groot-Brittannië, het grootste gedeelte van de Britse luchtvaart kan nog vliegen binnen Europa. Maar vanaf 1 januari 2021 brengt het reizen beperkingen met zich mee. Groot-Brittannië hoort niet langer bij Europa en dit heeft grote gevolgen voor jou als reiziger. De transitieperiode van de Brexit loopt namelijk af na 2020. Het Verenigd Koninkrijk hoeft zich dan niet meer te houden aan de handelsregels van de Europese Unie en er komt een strengere grenscontrole zowel in Nederland als in Engeland. Als Europeaan wordt je vanaf 1 januari uitgebreider gecontroleerd wanneer je Groot-Brittannië wil betreden.

Je kunt alleen nog maar de grens over met je paspoort binnen het Verenigd Koninkrijk. Voorheen kon dit ook gewoon nog met je ID-kaart. Met je paspoort kun je maximaal 3 maanden verblijven in Engeland. Wanneer je hier voor een langere periode wil zijn moet je een verblijfsvergunning aanvragen. Er geldt een uitzondering voor mensen die al studeren en werken in Engeland, er zal dan niks voor je veranderen. Verder kun je niet langer gebruik maken van het Europese dierenpaspoort. Wanneer je je huisdier wil meenemen naar Engeland moet je hier toestemming voor vragen. Ook voor Britten komt er een nieuwe regelgeving voor het reizen met huisdieren wanneer ze deze willen meenemen naar Europa.

Welke gevolgen merken wij?

De koers van de Britse pond is t.o.v. de euro gedaald. Dit zorgt er dus voor dat jij al reiziger een grotere koopkracht hebt in Engeland. Het is natuurlijk fijn om hiervan te profiteren, toch moet je wel rekening houden met de beperkingen. Je kunt nu nog gebruiken maken van de gratis Europese gezondheidskaart. Wanneer deze kaart afloopt zul je een reisverzekering of aanvullende verzekering nodig hebben wanneer je de huisarts of het ziekenhuis in Engeland wil bezoeken. Ook is het zo dat je geen grote voorraden meer mag meenemen naar Engeland. Er komt een beperking op de hoeveelheid Nederlandse levensmiddelen en drank en sigaretten. Wanneer je in Engeland op vakantie bent en wat lekkernijen met je wil meenemen voor thuis gelden er eveneens beperkingen. Je kunt geen levensmiddelen meenemen over de grens die niet in Europa zijn toegestaan. Bacon of cheddar kun je niet meenemen over de grens. Wanneer de gratis Europese gezondheidskaart is afgelopen en je bent op zoek naar een reisverzekering kun je op onze website objectief en overzichtelijk je reisverzekering vergelijken.

4/5 - (1 stemmen)