Heb jij al een wintersportverzekering?

Off piste

Voor een gedeelte van Nederland is alweer de jaarlijkse krokusvakantie begonnen. Traditiegetrouw trekken veel Nederlanders er weer op uit richting de, dit jaar goed besneeuwde, bergtoppen van de Alpen. Echter zit een wintersport ongeluk in een klein hoekje, en het is wel zo fijn als je er goed voor verzekerd bent. Waar moet je met de wintersport op letten?

Afsluiten van een reisverzekering

Via de basisverzekering is elke Nederlander verplicht verzekerd tegen ziektekosten. Ook voor ongelukken in het buitenland ben je gedekt via deze zorgverzekering al is het altijd verstandig om goed onderzoek te doen naar eventuele uitsluitingen. Zeker voor de wintersport is dit geen overbodige luxe. Voor het kwijtraken van een tas of koffer volstaat een doorlopende reisverzekering. Maar voor een ongeval op de piste zijn er weer andere zaken waar je rekening mee moet houden. Hiervoor bieden verzekeraars aanvullende wintersportdekkingen aan.

Wintersportdekking vergelijken

De meeste verzekeraars bieden gelijk bij het afsluiten van een reisverzekering al een speciale wintersportverzekering aan al is het, net zoals bij andere verzekeringen, ook hier verstandig om op voorhand eens te vergelijken. De dekking en premie verschillen namelijk per verzekeraar.

Off-piste skiën

Uit ervaring weten wij dat er met veel sneeuw in de bergen een grotere groep mensen zich buiten de piste gaat begeven. De kick die dit met zich meebrengt is voor sommige ‘de’ reden om op wintersport te gaan. Echter hoor je ook vaak dat mensen die zichzelf buiten de piste begeven wel een aanvullende wintersportdekking hebben afgesloten bij hun verzekeraar, maar dat off-piste skiën niet gedekt wordt. Gelukkig zijn er ook voor deze waaghalzen verschillende verzekeraars waarbij off-piste skiën binnen de aanvullende wintersport dekking valt. Controleer dus goed bij jouw verzekeraar of deze dekking is meegenomen.

 

4.1/5 - (7 stemmen)