Griekenland maakt honderden stranden rolstoelvriendelijk

man en vrouw in rolstoel op strand

Griekenland heeft aangekondigd dat het honderden stranden toegankelijk gaat maken voor mensen die minder mobiel zijn, bijvoorbeeld omdat ze in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking een betere toegang tot de zee te bieden en hen te laten genieten van de prachtige stranden van het land. Het plan is om de komende jaren honderden stranden rolstoelvriendelijk te maken.

 

Toegankelijkheid voor iedereen

Griekenland is al jarenlang een populaire vakantiebestemming voor mensen uit alle delen van de wereld. Het land staat bekend om zijn prachtige stranden en helderblauwe wateren. Tot nu toe was het voor mensen in een rolstoel vaak moeilijk om van deze schoonheid te genieten, omdat veel stranden ontoegankelijk waren. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen met een beperking de vakantiebestemming hebben gemeden.

Met de nieuwe maatregelen wil Griekenland ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van de prachtige stranden. Volgens de Griekse krant, Kathimerini, zijn er al bijna 150 stranden toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers of mensen die vanwege andere redenen, zoals ouderdom of zwangerschap, minder mobiel zijn. Het project kost 15 miljoen euro en wordt gefinancierd door de Griekse overheid in samenwerking met de Europese Unie. Het plan is om de komende jaren nog veel meer stranden te veranderen.

De aanpassingen betreffen de volgende: zo zullen er bijvoorbeeld vlonders worden aangelegd en komen er kleedruimtes en wc-hokjes die geschikt zijn voor mensen in een rolstoel. Maar er is nog meer. Een ander voorbeeld van een aanpassing die wordt doorgevoerd, zijn speciale stoelen op rails die het voor mensen in een rolstoel mogelijk maken om zichzelf vanaf het strand de zee in te rijden. Dit biedt een ongekende mate van vrijheid en zelfstandigheid voor mensen met een beperking en draagt bij aan een positieve en inclusieve strandervaring voor iedereen.

Toeristische sector

Het initiatief is niet alleen goed nieuws voor mensen in een rolstoel, maar ook voor de toeristische sector in Griekenland. Het land heeft de afgelopen jaren veel toeristen verloren vanwege de economische crisis en de problemen met immigratie. Door de stranden rolstoelvriendelijk te maken, hoopt de Griekse meer toeristen te trekken. Die zonder deze aanpassingen wellicht zouden kiezen voor een vakantiebestemming met betere voorzieningen voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Goed voorbereid op reis met een reisverzekering

De bedoeling van een vakantie is voor veel mensen om even lekker te ontspannen en zich nergens zorgen over te maken. Een reisverzekering kan je hiermee helpen, je bent dan namelijk verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals verlies van bagage of medische noodzaak. Ga je op reis en wil je graag een reisverzekering afsluiten, maar weet je niet goed wat de beste reisverzekering voor jou is? Kijk dan op onze pagina reisverzekering vergelijken.