Alles over een wintersportverzekering

Skiën op wintersport

Het is alweer december. De kerstvakantie begint bijna en we kunnen weer op wintersport. Als je gaat inpakken let je natuurlijk op je materialen en kleding, maar check je ook je reisverzekering? Voordat je op wintersport gaat, is het belangrijk dat je een wintersportverzekering afsluit. 

Problemen tijdens wintersport

Volgens een onderzoek van de ANWB heeft ongeveer 42% van de wintersporters de afgelopen vijf jaar pech of schade gehad tijdens wintersport. Hierbij hebben jongeren vaker schade of pech dan ouderen. Van de respondenten heeft ruim 10% extra kosten gemaakt, omdat ze niet voldoende verzekerd waren. Ze hadden bijvoorbeeld geen wintersportverzekering module. De meest voorkomende type schades op wintersport zijn:

  • Vroegtijdig beëindigen van de wintersportvakantie door een blessure.
  • Beschadigd skimateriaal of ski-uitrusting.
  • Gestolen elektronica zoals smartphones.
  • Gestolen of verloren ski-uitrusting.
  • Problemen met reisorganisaties, verhuurders van materiaal e.d.

Inhoud van een wintersportverzekering

Wat niet iedereen weet is dat je met je basis zorgverzekering en reisverzekering niet volledig bent gedekt tegen de kosten van een ongeval tijdens de wintersport. Zo vergoedt de basisverzekering medische kosten volgens Nederlandse tarieven. In skigebieden zijn vaak dure privéklinieken met hoge tarieven. Dit betekent dat jij een gedeelte van deze kosten zelf moet betalen. Met een wintersportverzekering worden deze extra kosten vergoed. Verder vergoedt een wintersportverzekering ook de kosten van reddingsacties, schade of diefstal van ski-uitrusting en vervoer na een ongeval. Het kan gebeuren dat je betaald hebt voor ski-uitrusting, skilessen of een skipas, maar vanwege ziekte naar huis moet. In dit geval kun je met een wintersportverzekering je geld terug krijgen. Bekijk onze pagina over de wintersportverzekering voor meer informatie.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering met wintersportverzekering?

Bij reisverzekeringen wordt onderscheid gemaakt tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Als een één keer per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering vaak voldoende. Ga je vaker dan twee keer per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.