De populairste herfstvakantie bestemmingen

herfstvakantie

Het is bijna zover: herfstvakantie! De meeste mensen kiezen ervoor om tijdens de herfstvakantie thuis te blijven maar toch zijn er nog veel mensen die er wél even tussenuit gaan. Ontsnappen uit het drukke dagelijks leven en tot rust komen in de zon. Maar waar is er in oktober nog een lekkere temperatuur? In dit artikel vind je de 5 populairste vakantiebestemmingen tijdens de herfstvakantie én handige tips om je hierop voor te bereiden.

 

Populaire vakantiebestemmingen tijdens de herfst

Ben je van plan om tijdens de herfstvakantie even te ontsnappen uit het dagelijks leven en het regenachtige en koude weer in Nederland? Hieronder vind je de 5 populairste vakantiebestemmingen waarbij er een grote kans is op zon én warme temperaturen.

1. Zuid-Spanje

Op nummer één staat Zuid-Spanje. De temperatuur schommelt daar tussen de 22 en 26 graden waardoor je je zomerkleren weer uit de kast kunt trekken. De kans op zon is groot dus is het ook verstandig om je zwembroek of bikini in te pakken. In Oktober is er echter ook een grote kans dat er af en toe een wolkje in de lucht hangt. Desondanks is het aan te raden om zonnebrand mee te nemen omdat de UV-index kan er ook in de herfst voor zorgen dat je snel verbrandt.

Populaire vakantiebestemmingen in Zuid-Spanje tijdens de herfstvakantie zijn Marbella, Málaga, Sevilla en Granada. Hierbij heb je dus de keuze uit een citytrip of een échte strandvakantie.

2. Griekenland

Naast Zuid-Spanje is het ook mogelijk om in de herfstvakantie een bezoekje te brengen aan Griekenland of haar mooie Griekse eilanden. De gemiddelde temperaturen liggen hier tussen de 22 en 27 graden. In Griekenland is er veel kans op zon, maar ook op bewolking, regen en onweer. Desondanks schijnt in Oktober over het algemeen méér de zon dan dat het regent.

Mocht je een bezoekje willen brengen aan Griekenland is het aan te raden om de hoofdstad Athene op je lijstje te zetten. Hier vind je alles wat te maken heeft met de Griekse cultuur. Ga je toch liever naar een eiland? Boek dan bijvoorbeeld een tripje naar Kreta, Zakynthos, Mykonos of Rhodes.

3. Sicilië

Het mooie Italiaanse eiland Sicilië is niet alleen in de zomer razend populair, ook in de herfst trekt het vele toeristen. In de herfst liggen de temperaturen tussen de 19 en 23 graden en schijnt er een overwegend zonnetje. Toch is ook in Sicilië de kans aanwezig dat het af en toe bewolkt en regenachtig is.

Sicilië staat bekend om haar eigen cultuur en tradities. Dit maakt het eiland, ondanks dat er jaarlijks veel toeristen op af komen, totaal niet toeristisch. Voor een échte cultuurliefhebber is dit dus het ideale eiland om tijdens de herfstvakantie een bezoekje aan te brengen.

4. Algarve

De Algarve is het onderste deel van Portugal. Niet alleen in de zomer maar ook in de herfst is dit een populair gebied voor toeristen. De landschappen binnen dit gebied variëren enorm. In het westelijke gedeelte vind je veel rotsen met kleine strandjes terwijl je in oostelijke gedeelte juist kilometerslange zachte zandstranden vindt. De Algarve biedt dus voor ieder wat wils.

Een populaire stad binnen de Algarve is het prachtige Faro. In de herfstmaanden is het hier gemiddeld 24 graden en een hele kleine kans op neerslag. Ook s ‘nachts is het hier nog goed uit te houden met een gemiddelde temperatuur van 19 graden.

5. Cyprus

Cyprus is een eiland in het oosten van de Middellandse Zee. Populaire plekken op het eiland Cyprus zijn de hoofdstad Nicosia en de belangrijke steden Limasol en Larnaca.

Tijdens de herfstvakantie liggen de temperaturen op Cyprus tussen de 27 en 33 graden wat het één van de warmste vakantiebestemmingen maakt in Oktober. Er schijnt dan veel zon met af en toe een wolkje en een kleine kans op regen en onweer.

Voorbereiding tips herfstvakantie

Omdat het weer tijdens de herfst op geen één bestemming gegarandeerd is, is het verstandig om veel variatie aan kleding mee te nemen. Denk dus aan een zwembroek aan bikini maar ook aan een lange broek en een lekkere warme trui. De temperaturen in de herfst kunnen namelijk erg variëren.

Reisverzekering afsluiten

De meest handige tip voordat je op vakantie gaat is het afsluiten van een reisverzekering. Hierbij heb je de keuze uit een kortlopende én een doorlopende reisverzekering. Als je deze reisverzekering alleen af wilt sluiten voor jouw tripje tijdens de herfstvakantie, kun je het beste kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Ben jij van plan om binnenkort of volgend jaar wéér op reis te gaan? Kies dan voor de doorlopende reisverzekering.

Ben je benieuwd welke kortlopende reisverzekering het beste bij jou past en wil je nooit teveel betalen? Hier kun je alle kortlopende reisverzekeringen vergelijken.

Toch van plan om vaker op reis te gaan? Hier kun je alle doorlopende reisverzekeringen vergelijken.