Buitenlandse toeristen mogen geen motor meer rijden op Bali.

scooterrijders op vakantie ter illusrtratie

Bali, een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld, heeft aangekondigd dat buitenlandse toeristen niet langer mogen motorrijden op het eiland. Het besluit is genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren, aangezien er de afgelopen jaren te veel ongelukken zijn gebeurd waarbij buitenlandse toeristen betrokken waren. Vanaf juni van dit jaar mogen alleen nog inwoners van Bali en mensen met een speciale vergunning motorrijden op het eiland. Het is nog onduidelijk hoe toeristen het eiland kunnen verkennen zonder motorfietsen.

Verhoogde zorgen over veiligheid op Bali

Bali is een prachtig eiland met een rijke cultuur, schitterende stranden en een warm klimaat. Het is dan ook geen verrassing dat jaarlijks miljoenen toeristen naar Bali komen om van al deze pracht en praal te genieten. Hoewel Bali bekend staat om haar schoonheid, zijn er in de afgelopen jaren verhoogde zorgen over de veiligheid van de bezoekers. Verkeersongevallen zijn een belangrijke zorg, maar ook de veiligheid op het water en de toenemende criminaliteit zijn redenen tot bezorgdheid.

Verkeersveiligheid op Bali

Een van de belangrijkste redenen voor het verbod op het rijden van motorfietsen door buitenlandse toeristen is de verkeersveiligheid op het eiland. Bali heeft een zeer slechte reputatie als het gaat om verkeersveiligheid, met een hoog aantal verkeersongevallen waarbij vooral buitenlandse toeristen betrokken zijn. Volgens de gouverneur van Bali, Wayan Koster, zijn er in de afgelopen jaren te veel ongelukken gebeurd waarbij buitenlandse toeristen betrokken waren. Hij zegt dat het verbod op het rijden van motorfietsen door buitenlandse toeristen zal bijdragen aan een veiliger Bali voor alle inwoners en bezoekers van het eiland.

Inwoners van Bali en mensen met speciale vergunningen zijn nog wel toegestaan om motor te rijden op Bali. Het is nog onduidelijk hoe toeristen het eiland kunnen verkennen zonder motorfietsen. Dit kan echter wel gevolgen hebben voor de bedrijven die motorfietsen verhuren op Bali, aangezien het huren van een motorfiets een populaire manier is om het eiland te verkennen.

Alternatieven voor het verkennen van Bali

Het is nog onduidelijk hoe het verbod op het rijden van motorfietsen door buitenlandse toeristen de toerismesector op Bali zal beïnvloeden. Het is mogelijk dat de maatregel een negatieve impact heeft, maar het kan ook leiden tot een veiligere en duurzamere toerisme-industrie op het eiland.

Hoewel het verbod op het rijden van motorfietsen door buitenlandse toeristen nog niet effectief is, zijn er al alternatieven voor het verkennen van Bali voorgesteld. Toeristen kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van taxi’s, openbaar vervoer of een auto met een chauffeur huren. Het is ook mogelijk om te fietsen of te wandelen om de prachtige natuur van het eiland te verkennen.

Motorrijden binnen Europa, genieten in Bali

Ben je motorliefhebber en ga je op vakantie naar Bali? Maak dan een leuke trip met de motor binnen Nederland of Europa en ga op je vakantie in Bali lekker genieten van de andere manieren van transport. Ben je nog op zoek naar een motorverzekering, ga dan naar de pagina van een van onze partners motorverzekeringen vergelijken.

Goed voorbereid op reis met een reisverzekering

Een goede voorbereiding is essentieel wanneer je op vakantie gaat. Hierbij kan het afsluiten van een passende reisverzekering een belangrijk onderdeel zijn. Met een reisverzekering ben je namelijk verzekerd voor onverwachte gebeurtenissen, zoals verlies van bagage of medische noodgevallen. Het is echter belangrijk om te bedenken waar je naartoe gaat en wat voor soort dekking je nodig hebt. Wanneer je binnen Europa blijft, kan een reisverzekering met Europadekking voldoende zijn. Echter, wanneer je buiten Europa reist, is het aan te raden om te kiezen voor een reisverzekering met wereldwijde dekking. Op onze pagina reisverzekering vergelijken kan je gemakkelijk verschillende reisverzekeringen vergelijken en de juiste keuze maken die past bij jouw reisplannen.

4/5 - (1 stemmen)