8 redenen om een reisverzekering af te sluiten

Voor het verblijven in het buitenland, zowel voor zakenreizen als voor vakanties, is een uitgebreide voorbereiding nodig om ervoor te zorgen dat de reis goed en veilig verloopt. Daarom is een reisverzekering een essentieel onderdeel van het reizen. Het fungeert niet alleen als vangnet tegen het risico van onvoorziene medische kosten, maar beschermt ook tegen andere reisgerelateerde noodsituaties die jouw reis kunnen bederven, bijvoorbeeld – het verlies van een paspoort of ingecheckte bagage.  

In dit artikel vind je 8 redenen waarom een reisverzekering het eerste is wat je moet inpakken tijdens jouw buitenlandse reizen.   

 

1. Medische dekking

Jij en je vrienden hebben een vakantie gepland in Nepal. Jullie beslissen om samen de Mount Everest te beklimmen. Hoog in de bergen breekt één van je vrienden zijn been. Hij heeft onmiddellijk medische hulp nodig. Hoe breng je hem zo snel mogelijk deze medische diensten?

Met medische evacuatiedekking regel je een veilig transport naar een medische instelling. Medische evacuaties kosten meestal tienduizenden dollars, maar met een reisverzekering breek je de bank niet om jouw vriend te redden.

 

2. Reis annuleren

Je verlangt naar jouw reisje naar Miami, maar net voordat je vertrekt word je tegengehouden. Je kan tegengehouden worden doordat een familielid overlijdt, je ziek wordt, je baas laat je overuren werken, je huis stort in,… Wat doe je in dergelijke situatie?

Met een annuleringsverzekering kan je jouw out-of-pocket kosten terugverdienen om deze en nog veel meer redenen.

 

3. Gemiste aansluiting

Je hebt een cruise gepland, maar je ontdekt dat de aansluitende vlucht om naar het schip te komen vertraagd is. Door de vertraging van jouw vlucht ga je jouw cruisevertrek missen. Hoe geraak je uiteindelijk op het schip?

Een reisverzekering is DE oplossing. Het zorgt ervoor dat je bij een gemiste aansluiting je een andere vlucht kan nemen zodat je het schip in de volgende aanloophaven kan halen. Verder staan de assistentiediensten klaar om je te helpen bij het regelen en betalen van deze reiswijzigingen.

 

4. Annulatie

Jouw broer gaat trouwen. Je moet na een welverdiende vakantie terugkeren naar jouw familieland. Je komt aan op het vliegveld om terug te keren naar huis en je krijgt te horen dat door tornado’s alle vluchten via Canada geannuleerd zijn. Hoe vind je een nieuwe vlucht om veilig en op tijd voor de trouw terug te keren naar huis?

Met reisonderbreking dekking ontvang je het geld om de kosten van een nieuw retourticket terug te betalen of om in een comfortabel hotel te verblijven. 

 

5. Verloren of vertraagde bagage

Jouw speciale dag gaat aanbreken. Je vertrekt met het vliegtuig naar de Bahama’s waar jouw droom bruiloft zal plaatsvinden.  Bij de aankomst merk je op dat jouw bagage vertraging heeft opgelopen.  Hoe zit het met jouw jurk, ring en andere persoonlijke bezittingen?

Met de dekking voor vertraagde bagage, kan je ontspannen. De servicehotline helpt je bij het terughalen van jouw bagage en persoonlijke bezittingen. De essentiële spullen die je nodig hebt om van je reis te kunnen genieten, worden vergoed.

Stel je bent verplicht om te spreken op een zakelijke conferentie in Las Vegas, maar ergens in New York is jouw bagage verloren geraakt. Jouw presentatie is morgen, hoe zorg je ervoor dat je zakelijk gekleed naar jouw conferentie gaat?

Geen paniek! Met dekking voor bagage die verloren, gestolen of beschadigd is, krijg je nieuwe kleding en persoonlijke spullen vergoed. Je kan zelfs een koffer vergoed krijgen, zodat je jouw nieuwe spullen mee naar huis kan nemen.

 

6. Persoonlijke bezittingen

Voor je laatste avond in Ibiza ga je gezellig uit met je vrienden. In de vroege ochtend is jouw vlucht terug naar huis. Je merkt op dat je jouw paspoort bent vergeten.

Een reisverzekering kan de kosten van deze problemen dekken, maar je moet de dekking controleren om er zeker van te zijn dat de polislimieten voldoende zijn om de items die je in het buitenland meeneemt te dekken. Vergelijk hier [link] welke verzekering en polisonderdelen je het beste past.

Jij en je vriendin/vriendje komen aan in Rome. Jullie hebben een romantisch uitje gepland. Je maakt je klaar en beseft dat jouw parfum gedurende de reis stuk is gegaan. Al je kleren zitten onder het vloeistof en je kan je beste geurtje niet bovenhalen.  

Als je dekking voor gadgets wilt, zorg er dan voor dat deze standaard is gedekt op de door jouw gekozen polis, je kan dit zien door de reisverzekeringen te vergelijken.

7. Noodhulpdiensten

Jouw moeder is morgen jarig, je hebt een reis naar jouw thuisland gepland, maar onderweg wordt jouw vlucht afgelast wegens technische storingen. Wie kan je helpen bij het verkrijgen van informatie en/of voor het vinden van een alternatief transport?

Met een reisverzekering heb je noodhulpdiensten. De servicemedewerkers zullen je niet-terugbetaalbare kosten vergoeden, en vervolgens het vervoer lokaliseren en betalen om je te brengen waar je wilt zijn. Je geraakt altijd veilig thuis met annuleringsverzekering, bekijk welke verzekering JIJ wil nemen.

 

8. Weerschade

Je spaarde het hele jaar door voor een zomervakantie naar Cuba, maar een orkaan vernietigt het hotel een week voor jouw vertrek. Verlies je al het geld waar je zo hard voor gewerkt hebt?

Met een reisverzekering die bescherming biedt tegen weerschade, kan je jouw vooruitbetaalde kosten terugverdienen. Reisassistentie helpt je ook bij het regelen van een vakantie op een nieuwe locatie.

4.4/5 - (13 stemmen)