Reaal reisverzekering

Op deze pagina van reisverzekeringen vergelijken, vind je alle informatie over een Reaal reisverzekering.

reisverzekering vergelijken reaal

Reisverzekering van Reaal

Met een van de reisverzekeringen van Reaal kun je altijd goed voorbereid op reis. Je kunt bij Reaal kiezen uit een Europadekking of een werelddekking. Lees voor meer informatie verder op deze pagina, of bereken gelijk je premie bij Reaal.

Dekking Reaal reisverzekering

Reaal biedt een Europa- en een Werelddekking aan. Met de Europadekking ben je verzekerd in alle landen in Europa en de landen die grenzen aan de middellandse zee. Je bent met een werelddekking verzekerd in alle landen die daarbuiten vallen.

Keuzemogelijkheden voor de reisverzekering van Reaal

Er zijn bij Reaal ook mogelijkheden voor aanvullende dekkingen. Hieronder noemen wij de meest interessante aanvullende verzekeringen.

Autohulp

 • Auto Hulp bij Reaal verzekerd je tegen de volgende zaken:
 • Bij een ongeval of ziekte van de bestuurder, waardoor het niet meer verantwoord is om de bestuurder te laten rijden en waarbij een herstel lang op zich zal laten wachten;
 • Het overlijden van de bestuurder;
 • Bij een terugkeer naar Nederland van de bestuurder waarbij het voertuig achter blijft doordat de bestuurder een begrafenis of crematie heeft van een huisgenoot of familielid in de eerste of tweede graad of bij levensgevaar van deze persoon.
 • Bij schade aan het huis of het werk van de bestuurder waarbij het noodzakelijk is dat de bestuurder daar aanwezig is.

Als niemand in het gezelschap het voertuig kan besturen, betaald Reaal de kosten van de terugreis van het vervoermiddel en van de verzekerde naar Nederland.

 • Tevens vergoedt Reaal het transport van het vervoermiddel naar dichtstbijzijnde garage waar het vervoermiddel kan worden gerepareerd. Het maximale bedrag dat Reaal vergoedt is €1000,- per reis.
 • Als het vervoermiddel binnen vier dagen kan worden gerepareerd dan wordt het verzenden van onderdelen door Reaal vergoed.
 • Arbeidsloon wordt langs de weg (dus geen werkplaats reparatie) tot €125,- vergoed.

Wintersport

Op wintersport gaan is fijn maar betekent ook verhoogd risico op ongelukken. Reaal biedt een extra wintersportdekking aan op de volgende punten:

 • Alle standaard onderdelen van een reisverzekering;
 • Schade aan je wintersportspullen, dit geldt ook voor gehuurde ski’s of snowboard, door beschadiging, diefstal of verlies van je spullen.
 • De al aangeschafte skipassen, en skilessen worden vergoedt mits je eerder terug moet naar Nederland door een een gebeurtenis op wintersport of als je bent opgenomen in het ziekenhuis door ongeval of ziekte. In het laatste geval is een doktersverklaring verplicht.

Let op bij de volgende punten. In deze gevallen ben je namelijk niet verzekerd:

 • Als er schade ontstaat door jouw eigen roekeloosheid of opzet. Voorbeeld hiervan is als je een stopbord negeert of waarschuwing;
 • Wanneer er schade wordt gemaakt onder invloed van alcohol of verdovende middelen.
 • Je risicovolle activiteiten onderneemt;
 • Je meedoet aan wintersportwedstrijden. Als je meedoet aan het zogeheten Gästerennen, dan ben je wel verzekerd. Kijk voor een uitleg over Gästerennen op de pagina wintersportverzekering.
 • Als er schade bestaat door het beoefenen van:
  – Ijshockey
  – Skispringen
  – Speedspringen
 • Schade aan of diefstal van je skistokken, bindingen en onderkant van de ski’s of snowboard.

Annulering

Een annuleringsdekking is af te sluiten in samenwerking met een doorlopende reisverzekering en zorgt ervoor dat wanneer je door overlijden of ziekte niet kunt reizen, een vergoeding volgt. Kijk voor een annuleringsverzekering op de pagina doorlopende annuleringsverzekering.

Bagage

Bagage is een breed begrip als er gekeken wordt naar een reisverzekering. Het verzekerde bedrag op bagage is €3500,- per reis. Voor alle verzekerde samen kan maximaal twee keer dit bedrag uitgekeerd worden. Verder is het zo dat er op de verschillende vormen van schade een vast bedrag is bepaald. Voor en duidelijk overzicht van alle bedragen helpen wij je verder in de polisvoorwaarden die te vinden is onder het kopje download.

Eigen risico bij Reaal

Het eigen risico wat wij Reaal gehanteerd wordt is €50,-. Dit geldt voor alle verzekerden samen.

Reaal polis voorwaarden reisverzekering

Lees voor het volledige overzicht hier de Reaal polis voorwaarden reisverzekering.